המדריך המלא לבחירת קורקינט חשמלי:
בין אם אתם מחפשים קורקינט חשמלי שייקח אתכם עד הקילומטר האחרון לעבודה בעיר או להשתעשע אתו בסופי השבוע, השוק מוצף באפשרויות של קורקינט חשמלי .
חלק מהקורקינטים החשמליים הם כלים שיכולים לקחת אותכם יותר מ-35 קילומטרים בטעינה בודדת, לעלות גבעות ולספוג זעזועים ברחובות קשים, בעוד שאחרים נועדו רק לעבור כ-20 קילומטרים לטעינה - קורקינט חשמלי הוא מוצר אידאלי עבור אנשים שמתניידים ברכבת ואוטובוסים המחפשים פתרון משתלם וקל להגיע מנקודה לנקודה.
 
חשוב להתחשב בנקודות הבאות:
כאשר מדובר ברכישת קורקינט חשמלי, בראש ובראשונה, תחילה עליכם לשקול כיצד אתם מתכננים להשתמש בו.
האם אתה מחפש נסיעות אמינות לאורך כל השנה לעבודה וממנה או לביצוע סידורים מקומיים? או שאתם מחפשים קורקינט חשמלי שייקח אתכם למרחקים ארוכים ואפילו לטפס על גבעות? האם אתם מחפשים משהו שיכול לפעול בגשם ובלילה, או שאתם מחפשים ביצועים? לדעתנו עליכם לשקול את הנקודות הללו לפני הרכישה.
 
בטיחות:
בטיחות והתחשבות באחרים צריכים להיות בראש סדר העדיפויות בעת רכישת ושימוש בקורקינט חשמלי.
הקורקינטים החשמליים מגיעים למהירות של עד 25 קמ"ש, אפילו במהירות של 10 קמ"ש, הרוכבים עלולים לפגוע בעצמם או באחרים בצורה חמורה על ידי התנגשות באנשים, במדרכות, בעצים ובמכשולים אחרים.
אנו ממליצים על רכישת קסדה תואמת בשלב הרכישה של קורקינט חשמלי חדש.
*חבישת קסדה היא חוק חובה בישראל.
 
חוקים:
הכר את החוקים לגבי רכיבה על קורקינטים חשמליים. קורקינטים חשמליים אינם מותרים על המדרכות. מכשירים חשמליים קטנים כמו קורקינטים ואופניים חשמליים מוגבלים למהירויות של עד 25 קמ"ש לפי החוק בישראל, הם עוברים תקן כנדרש בחוק ומוגבלים למהירות זו (האמור מתייחס גם לכלים אשר מהירות הכלי המוצהרת באתר היצרן גבוה ממהירות של 25 קמ"ש שכן בארץ היבואן)חוסם את מהירות זו על ידי הגבלה תוכנתית).
טווח:
הטווח של הקורקינט החשמלי  מבוסס על גודל או גדלים של סוללה ומנוע ומושפע ממספר גורמים, כולל משקל הרוכב, מזג האוויר, והאם המשתמשים רוכבים בעיקר באזורים מישוריים או גבעות או לא.
הטווחים המפורטים להלן מבוססים על טענות היצרנים. כלים רבים יכולים להגיע כד 25 קילומטר לטעינה, אך חלקם יכולים להחזיק מעמד עד 50 קילומטר או יותר בטעינה בודדת.
*טווח הנסיעה משתנה בהתאם לטכני הדרך, משקל הרוב וכדומה.
 
מנוע:
לקורקינטים חשמליים יש לרוב מנועים עם דירוג הספק בין 250 ל-350 וואט.
זה מספיק לרוב הנסיעה היומית בעיר. אם אתה אדם כבד יותר או רוכב בעיקר באזורי גבעות, אולי תרצו לבחור בקורקינט חשמלי עם מנוע גדול וחזק יותר.
 
צמיגים ומתלים:
כמעט לכל הקורקינטים החשמליים יש צמיגי גומי.
לחלקם צמיגי גומי מוצקים, לחלקם צמיגי טיובלס ולחלקם צמיגים עם פנימיות. צמיגי גומי מוצקים הם העמידים ביותר והם אידיאליים עבור אלה שמבצעים רכיבות קצרות יותר ברחובות חלקים, אך הם גם סופגים יותר זעזועים מאשר עמיתיהם ללא פנימיות.
צמיגים עם פנימית היו נפוצים יותר, אבל היום אנחנו מתחילים לראות יותר צמיגים ללא. גם צמיגים ללא פנימית וגם צמיגים מוכנים עלולים לסבול מפנצ'רים אך מציעים שיכוך רך יותר  במהלך נסיעה מאשר דגמי גומי מוצק.
צמיגי Tubeless נמצאים לרוב בקורקינטים חשמליים יקרים יותר. לקורקינטים חשמלים יקרים יותר עם מנועים וסוללות גדולים יותר יש גם מערכת מתלים גדולים יותר.
 
תכונות בטיחות/תוספות:
אם אתם מתכננים לנסוע על קורקינט חשמלי בשעות הבוקר המוקדמות או הלילה, חפשו קורקינט חשמלי עם אורות קדמיים ואחוריים טובים.
מומלץ גם לחפש  עם צופר או פעמון כדי להזהיר את הרוכבים, הולכי רגל ורוכבים אחרים שאתם מתקרבים אליהם (אנחנו ממליצים לרכוש אביזרים נלווים דרך האתר או הסניפים שלנו).
לכל הקורקינטים החשמליים צריכים להיות גם בלמים טובים. לחלקם יש אותם רק על גלגל אחד, בעוד שלקורקינטים  חזקים יותר צריכים להיות בלמים קדמיים ואחוריים ואולי גם בלם מנוע. בלמי מנוע יכולים גם לספק בלימה רגנרטיבית, ולהרחיב מעט את טווח הנסיעה (אנו ממליצים לבצע בדיקת בלמים אחת לשלושה חודשים אצל היבואן \ נותן השירות לקורקינט).
לסיכום:
עם עשרות אפשרויות בחוץ, ביססנו את הבחירות שלנו על מחקר, הערכת הדעות והדירוגים של סוקרים מקצועיים, כמו גם בדיקת ביקורות ודירוג לקוחות, והערכת המפרט החשוב ביותר של כל דגם. בחרנו מותגים מוכרים הזמינים אצלנו, ובחרנו קורקינטים חשמליים שאינם רק הדגמים בעלי הביצועים הגבוהים ביותר בשוק, אלא גם הקלים והנגישים ביותר.
כיום קורקינטים חשמליים קיימים בכל טווחי המחיר, רוב דגמי הכניסה מתחילים באזור ה-1500 ₪  בסניפים ובאתר הבית שלנו ניתן לקבל יעוץ מקצועי ואדיב אשר יתאם לכם את הקורקינט המדויק לשימושכם.